4 nasveti: kam z otroki na tekaški prireditvi?

Mnogi tekači se tekaških prireditev izogibajo, ker so mnenja, da je prireditev za otroka preveč stresna in da z otrokom na prireditvi nimajo kaj početi. To v resnici ne drži, potrebujemo pa le malo domišljije!

  1. Zanimanje za tekaško prireditev otroku vzbudite že pred samo prireditvijo.

Če želite teči na dolgi rok, je dobro, da otroka tudi v tej smeri vzgojite. Pripovedujte mu zanimive zgodbe o tekačih in zabavne anekdote, ki ste jih sami doživeli med tekom in na tekaških prireditvah. Obrazložite mu, zakaj ste se odločili teči. Pred samim obiskom prireditve mu povejte, kaj zanimivega boste tam počeli, da se bo veselil, še preden bo napočil dan za tek.

  1. Če ima tudi sam željo, ga vpišite v tekaško šolo.

Kadar otrok začne teči že zgodaj, ima toliko večji potencial, da postane resnično kvaliteten tekač. Tudi za rekreativnega tekača je najbolj optimalno, da tekaško tehniko osvoji že v zgodnjih letih, poleg tega pa se bo otrok lahko kmalu pridružil vašim tekaškim podvigom. Seveda pa je predpogoj za to, da si vaše dete tega sploh želi.

  1. Na samem dogodku ga vključite v dogajanje.

Otroci so praktična bitja in najbolj uživajo, kadar so tudi sami del dogajanja, ne da so le opazovalci. Rekrutirajte ga kot vaš podporni sistem in naj bo seznanjen s svojimi pomembnimi nalogami! Naj tudi otrok pride v tekaški opremi, naj se razgiba in ogreje z vami, nato pa se v družbi koga od domačih potrudi, da bo eden izmed najglasnejših tekačev v startno-ciljni ravnini!

  1. Pozanimajte se, kakšen otroški program prireditev ponuja.

Večina tekaških prireditev ponuja vsaj nekaj malega programa, namenjenega otrokom. Naš domači Konjiški maraton ima npr. v osrednjem dogajanju zabavno animacijo za otroke, poleg šolskih tekov za osnovnošolce pa bodo letos kot novost ponudili tudi tek za malčke: simboličen krog bodo odtekli tudi otroci iz vrtcev!

Scroll to Top