Matej Kalar – pomen masaže med aktivnostjo in po njej

Matej Kalar je v prvi vrsti rekreativni tekač, kolesar, človek, ki se rad giblje v naravi, ne glede na letni čas. S tekom je povezan že kar nekaj česa tudi poslovno, saj je kot vodja masažne ekipe Perskindol pogosto prisoten na mnogih športnih prireditvah, tudi na Konjiškem maratonu. Pri tem sodeluje s svojo masažno ekipo že od samega začetka. Sicer je zaposlen v podjetju Ewopharma d.o.o., ki je med drugim tudi slovenski zastopnik izjemno učinkovitih produktov znamke Perskindol. Namenjeni so ogrevanju mišic pred športno aktivnostjo in regeneraciji mišic po njej (teku, kolesarjenju ipd.), saj nudijo sprostitev mišic in sklepov ter takojšnji občutek olajšanja.

 

»V stroki se loči med tremi tehnikami masaže: pripravljalno, tekmovalno in regeneracijsko. Kot samo ime pove, se pripravljalno in tekmovalno masažo izvaja pred ali med športno aktivnostjo, regeneracijsko pa po njej.

Z masažo lahko športniku ali rekreativcu manjšamo napetost v mišicah, preprečimo poškodbe in mu omogočimo optimalno delovanje med športno prireditvijo. Namen je zmanjšanje možnosti za poškodbe, ki bi se lahko pripetile, saj masaža manjša stres na telo med aktivnostjo. Če pa do manjših poškodb kljub temu pride, jih lahko masaža odpravi ali vsaj ublaži. Idealen čas za masažo je 24–48 ur po večjem športnem naporu, kot je maraton.

Masaža dokazano pozitivno vpliva na naše počutje, zmanjšuje srčni utrip in pritisk, pomaga pri zmanjšanju napetosti v mišicah ter lajša bolečine. Športniku tako omogoča še bolj pozitivno športno izkušnjo, prireditvam, ki to nudijo kot dodatno storitev na prireditvenem prostoru, pa dodano vrednost. To bomo nudili tudi na 6. Konjiškem maratonu, obenem pa bo tekačem na voljo tudi gel Perskindol, tako ob progi, kot na cilju.«

Scroll to Top